Som iværksætter er der meget, du skal forholde dig til: Udarbejdelse af forretningsplan, budgetlægning, skattelovgivning og meget mere.

Heldigvis er der meget hjælp at hente online, og Vordingborg Erhverv har samlet en række links til dig.  Her kan du få mere information om, hvordan du skal gøre, når du gerne vil være selvstændig.

Du er også velkommen til at kontakte os og booke os til et møde om, hvordan du kommer videre med din virksomhed.

Kontakt os

Når du vil igang som iværksætter

Startvækst

Startvækst er en del af Mit Virk, hvor virksomheder kommunikerer digitalt med det offentlige. Hos Startvækst kan du finde gode råd og informationer om at starte virksomhed op. Fx er der skabeloner, du kan bruge til at skrive en forretningsplan, og der er vejledning i at lægge et budget.

Startupsvar

På Startupsvar kan du læse om, hvordan du  starter en virksomhed op og driver den. Informationerne er meget praktiske og konkrete. Eksempelvis er der råd om, hvad du skal overveje, inden du går i gang,  og hvordan du udregner prisen på dit produkt, laver regnskab, og betaler skat.

Prototypeportalen

Har du en ide til et produkt, og har du brug for at få produceret en prototype, kan du søge efter en samarbejdsvirksomhed på Prototypeportalen. Der er samarbejdsvirksomheder inden for blandt andet mekanik, elektronik og industrielt design.

LAG Sydsjælland

LAG Sydsjælland er en forening, som har til formål at skabe udvikling og vækst i lokalsamfundet. Foreningen modtager penge fra Ministeriet for by, bolig og landdistrikter og EU. Pengene skal bruges til at give økonomisk støtte til projekter, der kan bidrage til udviklingen. Du kan derfor søge støtte hos LAG Sydsjælland, hvis du fx vil starte en virksomhed.

Når du er etableret som iværksætter

Iværksætteren

Iværksætteren er ejet af organisationen Dansk Iværksætterforening. Det er en forening, som arbejder for at forbedre vilkårene for iværksættere i Danmark.  På hjemmesiden kan du læse artikler om fx valg af selskabsform, hvordan man sammensætter en produktportefølje og bruger de sociale medier til markedsføring.

Væksthus Sjælland

Væksthus Sjælland har konsulenter inden for finansiering, innovation, ledelse, salg, markedsføring og internationalisering. De er finansieret af kommunerne i Region Sjælland, og derfor er det gratis at få rådgivning hos dem.  De hjælper typisk mindre, etablerede virksomheder med at skabe vækst og udvikling.

Vækstguiden

På Vækstguiden kan du få et overblik over, hvad der findes af muligheder for hjælp, støtte og samarbejde. Der er lister over ordninger inden for økonomiske tilskud, rådgivning, samarbejde, lån og finansiering.

Ibiz – information om it til virksomheder

Ibiz er et center, som på et uvildigt grundlag rådgiver virksomheder om it-løsninger. De hjælper med at afklare it-behovet og rådgiver om valg af den rigtige løsning. På hjemmesiden kan du blandt andet læse om forskellige typer af webshop- og økonomisystemer. Du kan også søge efter leverandører.

Teknologiudvikling

Hjemmesiden er et overblik over offentlige tilskudsordninger til teknologiudvikling i både Danmark og EU. Tilskudsordningerne handler om forskning og udvikling af teknologi inden for blandt andet sundhed, energi, miljø og klima. Du kan også finde information om, hvordan du søger.

Indre Markeds Center

Indre Markeds Center er en institution under Erhvervsstyrelsen. Her kan du få gratis rådgivning om regler og lovgivning i forbindelse med eksport. Du kan både få rådgivning, hvis du overvejer eksport, og hvis din virksomhed allerede er i gang med at eksportere.